Нові ліміти оплати готівкою у Польщі

З 1 січня 2024 року у Польщі діє нове положення про звільнення від обов’язку ведення обліку продажу з використанням контрольно-касових апаратів. Винятки, зазначені в цьому регламенті, діють лише протягом одного року (тобто до кінця 2024 року).
У 2024 році ліміт вартості продажу для платників податку, які здійснюють продаж фізичним особам або фермерам становить 20 000 злотих. У випадку, коли платники податку починають продажі протягом податкового року, ліміт 20 000 злотих визначається пропорційно до періоду продажу. У свою чергу, платники податку, які розпочинають продаж вищезазначеним особам після 31.12.2023р. звільняються від ведення обліку в даному податковому році, якщо їхня очікувана вартість продажів  не перевищує 20 000 злотих у даному році.
Однак платник податків, який у минулому році був зобов’язаний реєструвати обороти за допомогою касового апарату або який більше не відповідає умовам для звільнення від цього обов’язку, не може скористатися звільненням з огляду  на ліміт вартості продажу.